Alternativet - bevakar och påverkar svensk orientering en geografiskt oberoende OL-portal
Påverka och förnya. Det är motivationen bakom Alternativet, ett annorlunda koncept inom orienteringssporten och samtidigt en hemsida på nätet.
    Idén till Alternativet uppkom i augusti 1999 och releasen gjordes i februari 2000. Alternativets hemsida, alternativet.nu, fungerar som en geografiskt oberoende portal för Sveriges orienterare. Den är en mötesplats på nätet för att diskutera utvecklingen av svensk orientering.

förändring
Många personer från olika delar av landet ligger bakom Alternativet. Personer mellan 20-40 år som är trötta på saker och ting inom den svenska orienteringsrörelsen och som vill se förändring. Med Alternativet vill vi uppmana andra personer med samma inställning som vi att ta ställning! Att få dessa andra personer att relatera till innehållet på hemsidan och våga dela med sig av sina åsikter och funderingar.
 
Från 5-dagarsskogen i Närke 2000
[Foto: Kalle Ring]
Inläggen på O-snack, diskussionssidan för orientering, kommer därför att sammanställas och skickas som motioner till förbundsmötet som går vartannat år, i hopp om att påverka svensk orientering i en ny riktning. En riktning som förhoppningsvis gör orientering till den sport den borde varit redan idag.

Peter Öberg växlar över till Martin Lampinen vid JVM 1999.
[Foto: Björn Guterstam]
orientering tufft och utmanande
Alternativet.nu kommer att utgöra ett utmärkt komplement till Svenska Orienteringsförbundets webbsajt. Vi kommer att försöka ta hand om de bitar SOFT som ett förbund kanske inte har resurser eller möjligheter att erbjuda. Vi vill på vårt sätt hjälpa till och bidra med fräscha och annorlunda idéer till orientering. Bl a vill Alternativet hos massmedia och icke orienterande ungdomar skapa en bild av vår sport som tuff och utmanande, trots att den är anpassad för alla.
   Tiden för orientering med stämpeln som endast motionsidrott är över...
ideell verksamhet
Alternativet (Orienteringslöparna Alternativet) är en förening, utan tävlingsverksamhet, ansluten till SOFT. Vår verksamhet är således helt ideell. Vi tror på att göra saker och ting så bra som möjligt - inte göra dem för att tjäna pengar.

Vill du komma i kontakt med Alternativet, se vår avdelning kontakt!

Vill du läsa våra stadgar, klicka här!